Filippinerna är hårt drabbat efter den kraftigaste tyfon som någonsin uppmätts. Akutfasen är fortfarande inte över och insatser krävs. Greenman AB skänker 10 000 kronor genom Röda korset till de drabbade i Filippinerna.

På Greenman står miljön alltid i fokus. Men lika viktigt är det att ta ett socialt ansvar.
– Våra produkter står för kvalitet och miljö. Då måste hela företaget andas detsamma. Därför är det självklart för oss att hjälpa till på det sätt vi kan för att främja en bättre tillvaro för människor, djur och miljö, säger Jörgen Wonisch, VD och grundare, Greenman.
Varje år skänker Greenman pengar till Naturskyddsföreningen och Barncancerfonden, men när krisen i Filippinerna var ett faktum kände Jörgen Wonisch att han ville hjälpa till.
– Vi har valt att skänka 10 000 kronor till tyfonens offer. Vi tror att det är fler företag i vår bransch som skulle kunna skänka lika mycket och vill uppmuntra och uppmana våra kollegor och konkurrenter att göra detsamma, säger Jörgen Wonisch.

Akutfasen är inte över ännu i Filippinerna, men Röda Korset fokuserar redan nu på att hindra smittspridning och sjukdomar, och planerar för långsiktiga insatser. Svenska Röda Korset har flera erfarna hjälparbetare på plats. Fem av dem arbetar med förebyggande hälsoarbete för att förhindra att sjukdomar sprids.
Du kan hjälpa genom att SMS:a AKUT FILIPPINERNA till 72 900 och skänka 50 kr.

röda_korset_filippinerna_edit