Miljön belastas allt hårdare och det är viktigt att alla hjälps åt och gör medvetna val. Genom att välja miljötoner i stället för originaltoner till din laserskrivare sparas upp till två liter olja på en enda kas­sett.

Miljötoner är en återanvänd originaltoner där alla delar som behövs byts ut och kassetten rengörs och fylls på med nytillver­kat tonerpulver.

Dessutom har Greenman över 380 Svanen godkända toner i sitt sortiment. Vi har också miljövänliga bläckpatroner.

Vad vi gör för miljön

Klimatkompenserar

Vi distribuerar mer än 100.000 miljötoner till våra återförsäljare i år. Vi är glada för att allt fler upptäcker miljötonerns alla fördelar.

Tyvärr minskar inte koldioxidutsläppen bara för att Posten transporterar miljötoner i stället för originaltoner. Därför kompenserar vi varje år för de utsläpp våra inrikes frakter orsakar. Dubbelt upp. Dels genom att klimatkompensera via Tricorona AB och dels genom att köpa utsläppsrätter via Naturskyddsföreningen.

Retursystem

Vårt retursystem är ett av Sveriges största retursystem i sitt slag där vi samlar in använda tonerkassetter för återanvändning.

Privat är svensken ofta klimatmedveten, men på jobbet åker tonerkassetten antingen ner i papperskorgen eller till vanlig återvinning – inte återanvändning.

Gröna val

Sedan 2010 har  Greenman årligen fått utmärkelsen Grönt Kontor av Norrköpings Kommun. Det beror på att vi här på kontoret uppfyller 20 obligatoriska kriterier som t ex miljöplan, samordnade inköp, källsortering och miljömärkt kontorspapper.

Vi har också gjort ett aktivt miljöval genom att välja el från vattenkraft. El från vattenkraft är förnybar och påverkar växthuseffekten minimalt. För oss är det helt enkelt viktigt att leva som vi lär.