Webbversion
640x640transp
View in browser
640x640transp
527 Allehanda bild
1x1 555 6090247553 36996340 5c5a 4458 8c96 711f99bbd339
1x1 1x1
Återvinningens dag
Den 29 september firas för 15:de året i rad "Återvinningens dag"


I år är det 15 år sedan företaget Renova startade Återvinningens dag tillsammans med elva kommuner i Västsverige.

Enligt en undersökning som SVT gjorde 2020 kan den årliga soppåsen skilja på 300kg beroende på vart i Sverige man bor. Invånarna i Övertorneå är bäst på att sortera sitt avfall så att det blir så lite som möjligt kvar i själva soppåsen. Bara 109kg per år och invånare.
Strömstad låg i denna undersökning sämst till. Där vägde soppåsen 408kg och då anar man att det stora inflödet av turister påverkar resultatet. En förklaring kan vara att turisterna är betydligt sämre på att sortera sina sopor än lokalbefolkningen. Genomsnittet för hela landet är 218kg per invånare.

År 2020 försågs den svenska marknaden med 1,4 miljoner ton förpackningar för olika typer av varor. Av dessa återvann vi ca 60%.

Vi är bäst på att återvinna glas, pantburkar av aluminium och PET-flaskor med pant. De förpackningar som inte går till materialåtervinning hamnar främst i soporna och går till energiåtervinning.

566 Jenny J%c3%b6rgen 1x1
1x1 1x1
20 år på företaget
En "mellanlandning" innan studier

Det är nu 20 år sedan Jenny började sin anställning på Greenman. Tanken var bara att hon skulle jobba ett tag för att sedan plugga vidare men tiden går fort när man har roligt.

- Jag statade med vårt retursystem för tomma tonerkassetter, sedan började jag på kundtjänst men jag ville absolut inte sälja. Sen är det ju det här med kundkontakt, att lära känna kunder, hjälpa till och utveckla deras affärer och hållbarhetsbiten som är så rolig.  det är ju kul med försäljning och marknadsföring. 
Idag är Jenny försäljningschef och dagarna handlar mycket om att prata i telefon med Partners, en del besök på plats ute i landet, ordna med kampanjer, se över och utveckla rutiner, svara på mängder av mail samt ansvara för kundtjänstavdelningen.

Så här säger Jenny själv: Till alla jag mött hittills på denna resa, ni har utmanat mig, utvecklat mig, underhållit mig och gjort att jag trivs väldigt bra på mitt jobb.
Tusen tusen tack allihop! 💚💚💚

Uppdaterad programvara

HP har återigen släppt nya uppdateringar på programvara för enheter som använder bläckpatroner nr 908 och nr 958.
• HP 908 - Firmware Version 008.2224b
• HP 958 - Firmware Version 008.2226A
Uppdateringarna är INTE automatsika uppdateringar!  Användaren av skrivaren måste alltså själv installera uppdateringen manuellt på skrivaren. Av erfarenhet uppstår därför mycket färre problem än med en automatisk uppdatering.640x640transp
640x640transp
Om patronerna sitter i skrivaren när uppdateringen görs fungerar dessa normalt och man kan skriva ut utan problem.

Men när kunden har installerat uppdateringen och skall installera en ny patron - accepterar inte längre skrivaren våra miljövänliga patroner och utskrift med dem är inte längre möjligt.

Om kunden återinstallerar en äldre programvara, en så kallas nedgraderingsinställning som måste aktiveras manuellt på skrivaren (inte möjligt på alla skrivare) fungerar vår miljövänliga patron igen.  
640x640transp
640x640transp
640x640transp

Skrivare utan nedgraderings-alternativ kan inte återställas till den gamla statusen.

Vi ber dig vänligen att göra dina kunder medvetna om detta problem för att kunna förhindra att så många kunder som möjligt uppgraderar.

Om du har några frågor tveka inte att kontakta oss.
                             544 Sk%c3%a4rmklipp
547 j%c3%b6rgen lednigen 1x1
1x1 1x1

Jörgen har ordet
Använd din skrivare längre

I västeuropa används skrivare i genomsnitt bara 30-40% av sin beräknade livstid.
Vem skulle skrota sin bil efter 7,000 mil?

När Iphone 2 lanserades bytte de flesta Iphone 1 användarna ut sin gamla telefon och så har det rullat på med Iphone 3 och 4 osv.
Det var förståeligt då, de nya modellerna var så mycket bättre exempelvis med kamera, minne osv.
Idag är det betydligt färre som byter sin Iphone redan efter 2-3 år – då det blir väldigt dyrt jämfört med vad man får extra för pengarna.
Precis samma sak är det med skrivare
Varför skall man byta en skrivare som bara är 3-4 år?
Man får oftast inget betalt för sin gamla skrivare när man byter.
Man får betala för sin nya skrivare, antingen för enbart skrivaren men ibland som ett pris för varje sida man skriver ut.
Till en ny skrivare finns oftast bara dyra originalkassetter.
Genom att behålla skrivaren fler år kan slutkunden:
  • Spara pengar på att inte köpa en ny skrivare.
  • Agerar hållbart då skrivaren används många år till.
  • Fortsätta använda miljövänliga tonerkassetter, skriva ut hållbart och så grönt det går.
  • Spara pengar på att kunna fortsätta använda miljövänliga tonerkassetter.
Ni som återförsäljare
  • Tappar en liten förtjänst på en ny skrivare - absolut.
  • Tjänar betydligt mer då ni kan fortsätta leverera miljövänliga tonerkassetter som vanligtvis har mycket bättre marginaler än originalkassetterna.
  • Hjälper er kund att både agera hållbart samt att spara pengar.
Då många skrivartillverkare har mycket långa leveranstider främst på A4 skrivare, så har redan ovanstående resonemang börjat tillämpas – vilket gynnar både slutkunden, er som återförsäljare samt miljön.
I den ”nya världen” vi lever i idag med allt som händer omkring oss som resulterar i extrema prishöjningar på nästan allt vi använder, är behovet av att spara pengar mycket stort.
Här har ni ett bra sätt att hjälpa era kunder till ett verkligt miljövänligt och hållbart agerande – där kunden dessutom sparar pengar.1x1 556 sarah
1x1 1x1

Sarah Freed - Key Account Manager
Visste du att...

Sarah är en nyfylld 42 årig göteborgare som sedan 10 år bor i ett radhus i Mölndal tillsammans med sin man och deras två barn. Sonen Melker är utbildad skidlärare och säsongsarbetar i Orsa Grönklint. Dottern Felicia går sitt andra år på gymnasiet och läser till Hår- och makeupstylist.

Både Sarah och hennes man har ett förflutet inom restaurangbranschen, det var så de träffades. Ett av deras gemensamma intressen (inga höga odds på den) är god mat och dryck.

Sarah gillar att träna sporadiskt 😊. Är gärna ute i skogen och plockar svamp när det är säsong och umgås ofta och mycket med familjen.

Hon mår som bäst när hon får träffa sina vänner på middagar, promenader, sparesor eller bara umgås över ett glas bubbel.

Att hon gillar att träffa och umgås med människor är den stora anledningen till att hon trivs så bra med att arbeta som KAM-säljare.

568 megafon
640x640transp
Viktig information

Vi kommer under en period skicka några av våra kartonger med fel nyans på det gråa.
När kartongerna landade hos oss visade det sig att tryckeriet använt fel färgkod för den grå färgen. Det är ingen stor skillnad och kartongerna är förbrukade inom någon månad.


Med tanke på vårt miljöarbete känner vi att det inte är försvarbart att låta dessa kartonger gå till återvinningen enbart på grund av "fel nyans", så vi får helt enkelt njuta av att saker och ting är lite annorlunda under en period.

Tack för ert tålamod!
640x640transp
640x640transp
567 question mark g7fffc43e4 1920
640x640transp

Fem snabba med Sarah

1. Ditt bästa tips för att må bra?

Umgås med vänner och familj.

2. Senaste SMS?

Bokade in ett glas vin med en f.d. kollega.

3. Vad är det bästa med Greenman?

Kollegorna och miljötänket.

4. Vad kan du inte vara utan?

Bubbel!! 🥂

5. Vad gör du på fritiden?

Njuter av livet och har skoj.


640x640transp
View in browser
640x640transp