13 februari, 2024

Greenmans Allehanda utgåva 1 – 2024

Jenny har ordet

Precis som i Norge när man skickar pengar med mobilen sa det Vips och här sitter jag och vi är redan inne i februari. Jag hoppas att ni haft en bra start på året. Vår har varit helt ok och vi ser med tillförsikt på året som kommer.
Under första kvartalet planerar vi att lansera nya produkter och där önskar vi få er hjälp att meddela oss om det är något ni saknar i vårt sortiment. Det ni gärna skulle vilja ha i ett grönare alternativ tar vi gärna emot som tips så att vi kan erbjuda er ett ännu bredare sortiment. Maskinmodell eller originalartikelnummer är smidigast. Under några veckor här i januari och februari har vi Sofia Jarl på praktik hos på Greenman, det kan ni läsa mer om lite längre ner. Vi kommer tillfälligt att koppla bort oss några timmar för en intern Hållbarhets-workshop på fredag 16/2 men är åter i full gång efter lunch.

Tack till alla som höll tummarna för oss när det gällde ”Årets Miljöföretag i Norrköping” Vi vann, otroligt stolta är vi
så klart för det.
Nu är det vänliga veckan, idag är det ”Alla Hjärtansdags-afton” och imorgon är det Alla Hjärtans dag, bara en sådan sak! Krama någon vetja, om ni både vill så klart! Ge den där komplimangen till kollegan, vännen och en ännu större utmaning till främlingen du möter på stan. En komplimang kan göra otrolig skillnad och sprider glädje och är helt gratis och knappt tidskrävande.
Nu är det sportlovsveckor i Sverige men kan vi inte enas om att efter det kan våren få komma? 😉
Önskar att ni gör er en fortsatt fin Vänliga veckan!
Varma hälsningar & kramar / Jenny

Vi vann Årets Miljöföretag i Norrköping 2023

Så himla oväntat men så himla stolta vi är över att få mottaga detta fina pris.
När vi satt på prisutdelningen tillsammans med några av Norrköpings största företag hade vi inte en tanke på att
de skulle kunna vara vi som stod där som vinnare, så gissa om vi blev chockade när vi hörde motiveringen och
började förstå vad som höll på att hända.
Miljönätverken delar årligen ut miljöpriser. Det är Norrköpings miljönätverk tillsammans med Näringslivs- och
Alumniansvariga på Miljövetarprogramemet i Linköping som genomfört intervjuer på årets tema Återbruk
Årets miljöföretag delas ut till det företag eller den organisation som inom en viss bransch eller ett visst tema har
gjort de bästa insatserna för den yttre miljön under det gångna året. Priset består av ett diplom samt en
penningsumma (5.000 kr) som företaget eller organisationen ska använda för att stödja barn och ungdomars
miljöengagemang.
Greenman var nominerade tillsammans med Nodra, Fiskeby & Econova.

Sofia Jarl – miljövetarstudent vid Linköpings Universitet

Sedan någon vecka tillbaka har vi Sofia på plats hos oss på Greenman. Hon pluggar sitt tredje år på
kandidatprogrammet Miljövetenskap vid Linköpings universitet i Norrköping. Sofia gör just nu fem veckors praktik hos oss och hjälper oss att se över vårt hållbarhetsarbete. Hon tittar på passande miljöledningssystem och kommer även hålla i en workshop om hållbar utveckling både på företagsnivå och på individuell nivå.
Sofia kommer från början från Linköping men bor idag i Norrköping. Hon älskar katter och är just nu stödhem åt två små busar på sex månader som inte ger varken henne eller hennes blommor en lugn stund. 😋.
Framöver hoppas Sofia få jobba för en hållbar framtid, något som ligger henne varmt om hjärtat. Vi är både glada och stolta över att Sofia valt att ha sin praktik hos oss på Greenman och hoppas verkligen att hon trivs och tycker att det har varit värt det.

Fem snabba med Sofia

 1. Ditt bästa tips för att må bra?
  Omge dig med människor du tycker om och klappa ett
  djur så ofta du får chansen.
 2. Senaste SMS?
  Personligt, men med min kära syster <3
 3. Vad är det bästa med Greenman?
  Härligt gäng och chokladen från kaffemaskinen.
 4. Vad kan du inte vara utan?
  Varm choklad.
 5. Vad gör du på fritiden?
  Jag spenderar tid med vänner, tittar på serier,
  promenerar i skogen, hänger i stallet och är stödhem
  åt katter.

Leverans till privatkund/privat-adress Mypack

Inget nytt utan mer en påminnelse, i dessa jobba-hemifrån tider kan det vara bra med en uppfräschning.
När vi gör direktleveranser och mottagaren är en privatpersons adress gäller MyPack. Vi kommer antingen att direkt lägga in MyPack som leveranssätt och 155 kr i frakt eller så kommer det i efterhand en extradebitering till oss från

PostNord att mottagaren var en privatperson. Då kommer vi att vidaredebitera den kostnaden till er. Att en person jobbar hemifrån gör dessvärre inte adressen till en företagsmottagare där PostNord levererar Postnord Parcel som vi normalt använder oss av och era fraktvillkor bygger på.

Är övertygad om er förståelse i detta.

Hållbarhets-Workshop för personalen 16/2 kl. 9-13

Fredagen den 16 februari kommer vi på Greenman ägna förmiddagen åt internt Hållbarhetsarbete under ledning av vår praktikant Sofia. Vi ska bland annat kika på vad vi gör bra, mindre bra och vad vi kan göra bättre för miljön och förstå vad som påverkar. Vi får även besök av Stefan från SIS Miljömärkning som ska ge oss en ordentlig lektion i allt vad Svanen-märkning innebär och inte innebär. Har ni sett deras filmer med produkter som är ”sura” över att inte blivit Svanenmärkta? Så
roliga
Detta innebär att vi inte kommer svara i telefon förrän efter lunch kl 13, men maila oss gärna på info@greenman.se så får ni svar så fort vi är tillbaka! Orders lägger ni som vanligt i shoppen eller per mail så får vi iväg dom innan dagen är slut. 😊