Automatiska tonerleveranser med
Greenman Autotoner.
Rätt toner till rätt skrivare i rätt tid!

Autotoner – är vår tjänst för automatiska tonerleveranser.  Vår tjänst automatiserar arbetet med att beställa, lagerhålla och planera ditt förbrukningslager. Autotoner är helt märkesoberoende och kan levereras till befintlig utskriftspark, med reservation för vad skrivaren kan prestera.

Med Autotoner får din verksamhet alltid förbrukningsvaror till skrivaren i rätt tid.  Men även en förbättrad produktivitet då personalen kan fokusera på verksamheten. Autotoner ger en övergripande bild av er totala maskinpark. Här kan ni följa utskriftsmönster och få all statistik kring förbrukning, utskriftsvolymer, serviceintervaller, energiförbrukning och felfrekvenser.

Om du är återförsäljare, är det här ett utmärkt hjälpmedel som stärker relationen med dina kunder och skapar förutsättningar för ett långsiktigt samarbete.

En laserskrivare förbrukar normalt 3 – 4 tonerkassetter per år. Med Greenman Eco Original och automatiska beställningar genom vår Autotoner-tjänst, sparar din verksamhet snart in tusentals kronor per år, beroende på hur många skrivare ni har. För att inte tala om den tid ni sparar under samma period!

Känner du igen dig?

 • Jag beställer sen…
 • Har vi den på hyllan?
 • Var beställer jag?
 • Vilket artikelnummer är det?
 • Vad kostar det?
 • När kommer leveransen?

Fördelar med Autotoner

 • Automatiserad tonerhantering
 • Högre produktivitet
 • Minimerat stillestånd
 • Greenman Eco Original
 • Mer tid för rätt saker
 • Rätt toner till rätt skrivare
  i rätt tid!

Några röster om SAMS (Autotoner):

Peter Berg / Ägare Copy Office AB i Haninge.

Vi har SAMS tjänsten hos flertalet av våra kunder.

SAMS autotoner, gör att kunden har en ny toner på plats i god tid innan den gamla tagit slut. Kunden behöver inte beställa eller göra något mer än att byta toner i skrivaren när det är dags.  Kunden får alltid rätt toner till sin skrivare i god tid innan den tar slut. Vi behöver inte göra något mer än att fakturera kunden när vi fått underlaget från Greenman. Vi får mer tid för vår verksamhet och det gör också att vår servicegrad mot kunderna kan öka. Det uppskattas av kunden !

Autotonertjänsten är smidig och hjälper oss att bibehålla och stärka vår kundrelation.

Att sedan kunden har möjlighet att få Greenman Eco Original levererade som är ett miljöalternativ, till en rimlig kostnad är något som vi alla vinner på.  Ett plus är att många av Greenman Eco Original är Svanen märkta. Vi på Copy Office jobbar för en Hållbar Miljö och med denna tjänst och produkter så bidrar vi på ett bra sätt. Ex att samtliga transporter från Greenman klimatkompenseras.

Sen inte minst om något problem dyker upp, så får vi alltid en suverän SAMS support.

Fredrik på Happy Boss
Sedan vi installerade SAMS på våra kunders laserskrivare, så har vår vardag blivit enklare och effektivare. Vi får mer tid att fokusera på att göra business. Greenman SAMS sköter allt. Vi behöver bara fakturera kunden.
Vi slipper akututryckningarna till kunder som behöver toner nu. Våra kunder som har laserskrivare med SAMS – tjänsten får med automatik rätt toner skickad till sig. Tonerleveransen är märkt med den unika märkningen som kunden bestämt för aktuell skrivare. När tonern är slut i skrivaren, så finns redan den nya tonern på plats.
SAMS hjälper oss inte bara att få tid till att göra affärer utan också att behålla och förstärka köptroheten hos våra befintliga kunder.
Jag håller med Greenman om att det inte kan bli enklare ”Rätt toner till rätt skrivare i rätt tid”

Stefan Hellkvist /Försäljningschef Britt Västerås AB

Tack vare SAMS tjänsten så har vi minimerat vårt administrativa arbete, vi slipper tonerhanteringen eftersom den rullar på med automatik. Kunden får sina toner i tid och det blir rätt utan att vi behöver göra något, förutom att fakturera kunden.

Britt är i ett expansivt läge, och SAMS tjänsten underlättar vårt arbete otroligt mycket. Vi behöver inte heller hantera ett kostsamt tonerlager.  Vårt fokus ligger på våra kommande affärer istället.

SAMS tjänsten effektiviserar vår vardag.

Glenn Petersson Gibon Trestad 

Innan SAMS:
 Kund ringer till oss och vill beställa toner. Kunden vet inte alltid vilken toner det är  eller vilken maskin dom har. Naturligtvis har vi den informationen i vårt system men det tar lite tid att får fram den. Därefter skall tonern antingen tas ur vårt lager och levereras till kunden, eller beställas och skickas direkt från någon av våra leverantörer. Detta tar tid.

Med SAMS:
Jag får ett ordererkännande via mail från Greenman att toner har skickats till min kund. Någon dag senare får jag en faktura via mail från Greenman. Vårt affärssystem är upplagt så att det tar 30-35 sekunder att fakturera kunden. Kan det vara enklare? Fungerar lika bra när kunden inte skall faktureras exempelvis när kunden har ett serviceavtal inklusive toner.

 • Extremt snabb och enkel fakturering.
 • Ett bra sätt att knyta kunderna till sig och samtidigt göra fler affärer.
 • Ger full kontroll på flödet av toner.
 • Sparar tid.
Så här fungerar SAMS!

Så här fungerar det

Webbplattformen

I Autotoner Home view har varje verksamhet överblick över sin skrivarpark med automatiska tonerleveranser och smarta rapporter som sparar både tid och pengar. Återförsäljare kan profilera sitt företag här med egna färger och logotyper.

Du har full koll

Med Autotoner Device view blir all information lätt att hitta. Du kan snabbt se status på era skrivares tonernivåer och placering. Förbrukningsövervakningen ser till att rätt artikel alltid beställs automatiskt till rätt skrivare när det behövs.

Rapporter

Vårt rapportsystem är ett av de kraftfullaste på marknaden. Genom de kundunika rapporter och den statistik ni kan ta fram med Autotoner får ni ett bra grundmaterial för att kunna förstärka och effektivisera er utskriftspark.